Corrigerend ondergoed voor iedereen

Corrigerend ondergoed is geen kleding waar de dragers mee te koop lopen. In tegenstelling tot een nieuw, leuk shirt, praten mensen niet vrijuit over deze onderkleding? Hoe dat komt laat zich raden, want blijkbaar wil je met het corrigerend ondergoed iets verbergen. Bijvoorbeeld die iets te dikke bovenbenen of billen. Of juist dat buikje, dat door het corrigerend ondergoed nog net wordt verborgen. Vandaag staat mijn teken op Ember Lynn in het teken van het ondergoed met de corrigerende functie. En guess what: iedereen maakt gebruik van deze kledingartikelen.

Wat is corrigerend ondergoed?

Zoals de naam al doet vermoeden, corrigeert het corrigerend ondergoed iets. Wat het corrigeert, verschilt per situatie. Bij de een zorgt dit ondergoed ervoor dat billen net wat minder dik lijken en bij de ander is het dragen van dit ondergoed vooral bedoeld om de voorkant wat strakker in de broek te krijgen.

Alle leeftijden

Aan het begrip corrigerend ondergoed kleeft altijd een bepaald imago. In de ogen van veel mensen is het zo dat vooral oudere vrouwen dit soort ondergoed dragen. Maar niets is minder waar. Niet alleen mensen op leeftijd dragen corrigerend ondergoed, ook mensen van pakweg twintig of dertig jaar oud. En wat nog typischer is: het zijn niet alleen de vrouwen die zich in corrigerend ondergoed hijsen. Ook steeds meer mannen tikken dit ondergoed op de kop. Een trend die we een paar jaar geleden toch niet hadden verwacht.

Niet schamen

Zeker gezien het feit dat iedereen gebruik maakt van corrigerend ondergoed, hoeft niemand zich te schamen voor het dragen van deze kleding. Dat hoeft natuurlijk sowieso niet, maar nu blijkt dat heel veel mensen het doen, is het nog minder erg. Dus voel je je onzeker en denk je dat die onzekerheid verdwijnt op het moment dat je corrigerend ondergoed uit de kast trekt? Doe dat dan en trek het gewoon aan onder je kleding.