Dames badjas bezig aan een opmars

Vandaag staat mijn blog op Ember Lynn in het teken van iets dat niet direct heel erg te maken heeft met mode en kleding. Althans, zo zou ik de dames badjas niet zo snel omschrijven. Toch is de dames badjas populairder dan ooit. Het kledingstuk is zelfs bezig aan een gigantische opmars. Waar de badjas vroeger vooral een artikel was voor mannen, zijn het nu de vrouwen die steeds vaker gebruik maken van zo’n badjas.

De badjas

Als ik heel eerlijk ben, heb ik de badjas altijd een bijzonder kledingstuk gevonden. Ik zag het nut er nooit zo van in, aangezien een pyjama dezelfde functie geniet (tenzij je inderdaad net uit bad stapt en je niet goed afdroogt. Dan is de stof waarvan badjassen gemaakt zijn, echt functioneel). De functie in de sauna snap ik wel, maar nogmaals: vlak voor het slapengaan of ’s ochtends, wanneer je juist net uit bed stapt, is het voor mij wat minder logisch. Enfin, daar gaat het in deze blog niet over. We gaan het namelijk specifiek hebben over de dames badjas.

Mannen

Waar voorheen alleen mannen in badjassen rondliepen (of beter: voornamelijk de mannelijke helft van deze wereld), zijn het nu de vrouwen die de badjas uit de kast pakken. Het is moeilijk om daar een verklaring voor te vinden. Het meest voor de hand ligt het gegeven dat de spa en sauna vandaag de dag een populaire bestemming is voor veel vrouwen. Daar is het dragen van een dames badjas heel erg normaal. En eerlijk is eerlijk: een badjas is natuurlijk een best comfortabel kledingstuk. Ook als je ’s avonds op de bank zit of in de ochtend vroeg uit bed moet komen.

De opmars

Dat is dus waarschijnlijk de verklaring voor de opmars van de dames badjas. Al kan het ook gewoon zo zijn dat het een trend is en het over een jaar alweer overgewaaid is.