Is goedkope merkkleding een utopie?

Als we allemaal diep in ons eigen hart kijken, weten we dat we het belangrijk vinden om mooie en goede kleding te dragen. Tenminste, die vlieger gaat op voor de lezers van mijn blogs op Ember Lynn. Die staan, zoals jij inmiddels wel weet, volledig in het teken van mode en kleding. Vandaag ga ik extra tijd besteden aan het fenomeen merkkleding. Want steeds vaker hoor je berichten over goedkope merkkleding, maar is goedkope merkkleding wel iets dat echt bestaat of is het eerder een utopie? In de komende alinea’s probeer ik op die vraag een antwoord te geven.

Honderden euro’s

Je zou eigenlijk eens voor de grap naar een webwinkel van een duur merk moeten gaan. Of het nu Armani Jeans, Replay, Diesel of Hugo Boss is. Bij al deze merken kan je shoppen in de webwinkels en op het laatste moment je bestelling annuleren. De reden dat ik dit zeg, heeft te maken met het gegeven dat merkkleding altijd prijzig is. Selecteer voor de gein eens drie mooie spijkerbroeken een aantal overhemden en wat T-shirts. De kans is groot dat je honderden euro’s moet betalen voor al deze kleding tezamen.

Meerdere adressen

En natuurlijk is het zo dat de komst van het internet ook de adressen waar merkkleding gekocht kan worden, heeft verruimd. Niet langer hoef je naar de webwinkels van bijvoorbeeld de merken die ik hierboven noemde. Ook kan je tegenwoordig terecht in willekeurige aanbieders van merkkleding. Zorgt dit gegeven ervoor dat merkkleding goedkoper wordt? Die vraag kunnen we met ‘ja’ beantwoorden. Gemiddeld genomen is de prijs van merkkleding gedaald sinds het internet de mogelijkheid biedt om in een eigen webwinkel merkkleding aan te bieden.

Goedkope merkkleding?

Maar is hiermee ook direct de vraag beantwoord op goedkope merkkleding bestaat? Nee. Want nog  altijd betaal je voor een mooie spijkerbroek van een van bovenstaande merken de hoofdprijs (in figuurlijke zin dan, want in feite ben je goedkoper uit dan je was).