Online schoenen outlet: de nadelen

Er kleven heel wat voordelen aan het online kopen van producten. Zeker producten of artikelen waarvan je zeker weet wat je ervoor terugkrijgt, zijn online vaak goed te koop. Dat bespaart niet alleen veel moeite (je hoeft namelijk niet naar de winkel in de stad of het dorp toe), ook financieel bespaar je vaak wat geld. Maar toch zijn er ook wat nadelen aan het online kopen van artikelen. In deze blog behandelen wij, van Ember Lynn, de nadelen van het online shoppen. Om het wat gemakkelijker te maken, zoomen we in op een bepaald type online shop. In dit geval een online schoenen outlet.

 

Anonieme online schoenen outlet

Omdat we niemand een slechte naam willen bezorgen, noemen we geen naam van de online schoenen outlet die we als praktijk voorbeeld gebruiken in deze blog. Het blijft dus bij een online schoenen outlet waarvan we de naam niet prijsgeven.

 

Het eerste nadeel: geen contact

Het eerste nadeel dat ik graag wil noemen: er is geen contactmoment met een verkoper. Vaak is het zo dat een verkoper toch nog even iets kan zeggen over een schoen. In het geval van een online schoenen outlet is dat niet het geval. Natuurlijk, verkopers hebben vaak ook wel een bepaald praatje waar je niet zoveel aan hebt, maar vaak zit er wel één bruikbare tip bij. Die tip loop je natuurlijk mis op het moment dat je besluit om je schoenen te kopen in een webshop.

 

Het tweede nadeel: geen contact met product

Naast het contactmoment met een verkoper, ontbreekt ook het contact met het product. Normaal kan je even voelen hoe een schoen zit en van de buitenkant voelt. Weet je nu waar een schoen van gemaakt is? En hoe die zit? Het antwoord is kort: nee. Op het moment dat je besluit om een paar schoenen aan te schaffen in een online schoenen outlet, kan je dus niet zeggen of je schoen lekker zit. Sterker nog: je weet helemaal niet zeker of je de goede maat hebt gekozen. Het kan namelijk nog al een verschil maken per merk hoe een schoen valt.